Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Lysviks IF A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Div 2 västra Svealand damer 2022
Tabell
Lag M V O F P
1 IK Brage 18 16 0 2 48
2 IK Sturehov 18 14 3 1 45
3 Torsby IF 18 12 1 5 37
4 Lysviks IF 18 10 2 6 32
5 Hertzöga BK 2 18 8 2 8 26
6 Rynninge IK 18 7 2 9 23
7 Kvarnsvedens IK 2 18 3 6 9 15
8 Västanfors IF FK 18 4 3 11 15
9 Norrstrands IF 18 3 3 12 12
10 IFK Skoghall DF 18 2 0 16 6

Match

Torsby IF

0 - 1
Björnevi
24 september 2022
14:00

Lysviks IF

Referat

Referat: Torsby IF - Lysviks IF 0-1

Derbydags igen och vi ville verkligen ha revansch för det snöpliga slutet i hemmamatchen där ett oturligt självmål i slutminuten gav Tif lite orättvist segern.
Vi behövde också en seger för att ha chansen på tredjeplatsen i serien vilket skulle va den bästa placeringen i Lysviks historia.
Det märktes också på spelarna före matchen att det var många som var spända inför vad som väntade men samtidigt är det en match som alla vill spela. Vår ordinarie målvakt var borta pga av syrrans bröllopp i Italien men hon viille verkligen spela denna match. Naturligtvis kunde hon inte det men då ställde Julia Rudin upp och trots studier i Umeå kom hon ner och spelade på ett fantastiskt sätt med nollan i behåll , imponerande.

Matchinledningen gav som ofta lite stressat spel med mycket bollbyte centralt innan det började bli lite konturer i spelet.
Det visade sig tidigt att de spelade ungefär som väntat med bollar upp på Amanda W som släppte tillbaks för att det sen skulle komma boll i djupled. Detta löste vi bra då Matilda N oftast var som ett häftplåster i rygg på Amanda men höll sig på rätt sida gränsen för friispark vilket var en nyckel då Amanda med fria tyglar kan skapa oro.
Första farligheten kom efter 4min när Julia får en fin löpboll på vänsterkanten vilket ger bra läge att gå på mål men hon kanske tar avslutet med vänstern lite för tidigt.
Efter 10min går Emelie i kamp med målisen som hinner före på bollen eller inte men domslutet blir att mv var först på bollen så det blir ingen avblåsning.
i 19e minuten fick Torsby sitt första farliga avslut på mål via ett lågt skott mot högra stolpen men Julia R gjorde en fin räddning o tippade bollen till hörna.
Minuten senare kom matchens enda mål då vi utnyttjade att de var lite halvnervigt i Tifs backlinje. Julia stressade en försvarare vid ett uppspel och via Louise A hamnar bollen hos Emelie som i trängt läge sätter en av sina patenterade lobbar mot mål. Den ser perfekt ut så vi börjar så smått jubla, tyvärr går bollen i bortre stolpen och ut men som tur är så uppfattar Matilda A vad som händer. Hon sätter fart mot bollen där hon hinner före både målvakt och försvarare och kan trycka in bollen i mål.
Detta var inte enda gången vi oroade efter att pressat backlinjen till att ge bort bollen men tyvärr är vi lite slarviga med avgörande pass så vi kan inte utnyttja dessa tillfällen fult ut
Vi har även en del fina kombinationer på kanterna med inlägg som följd men vi har inte spelare i position framför mål som kan gå på dessa inlägg.
Tif hotar några gånger på fasta situationer men i spel ute på plan kommer de inte tiill något då vi jobbar stenhårt i presspelet och bollarna i djupled centralt är ju hopplösa när vi har Ida i rätt position.
En riktigt bra halvlek av oss där spelarna gör rätt i nästan alla situationer och det är bara under en period när vi är lite tillbakatryckta som avståndet mellan vårt mittfält o kedja blir för långt så de kan runt mitten plocka ner våra bortlyft o vända igen.
Vi som ledare ser ju alltid saker som kan göras bättre men pratade efter matchen med en neutral åskådare som tyckte vår första halvlek var mer eller mindre perfekt så ledningen var väl befogad.

Vis av läran av vårmatchen där vi också gjorde en kanonhalvlek o ledde med 1-0 fokuserades det i halvtid på hur vi ska undvika att sänka vår nivå i andra som vi gjorde i våras.
Tyvärr blev det ett liknande scenario nu då vi från start är passiva och låter Tif ta tag i matchen. Troligtvis har blåsten som nog var värre än vad som kändes på bänken en del i detta då vi har svårt att få upp bollen på våra anfallare.
När nu Tif inte behöver rulla ända bakifrån utan kan vända spel tidigt får de mer självförtroende i sitt spel och kan trycka på ordentligt. De lyckas dock inte spela till sig några farligheter mer än när Amanda W vänder bort sin bevakare o skjuter i stolpen och returen med nästan öppet mål sätter en tifare i ryggen på egen spelare o ut.
Att de inte kan spela till sig lägen beror till stor del på att vi i försvarsspelet ligger rätt hela tiden och inte ger dom minsta möjlighet att spela sig till avslutslägen. Minns ett par situationer där Lotta som det ser ut med storlek 55 på skorna lyckas få bort bollen framför motståndare med öppet mål.
De inlägg som kom i spelsekvenser plockade oftast Julia ner säkert utan att släppa några returer.
De får dock en hel del hörnor och några frisparkar som skapar stor oreda framför vårt mål o några gånger är det ofattbart att inte bollen går imål men det dyker upp nån fot, ben etc som blockar bollen.
Man kan säga att detta är tur men också att vi numer inte slutar spela utan spelar klart alla sitiationer på ett fantastiskt sätt och tror att under våren hade de satt nån boll i dessa lägen.
Offensivt hade vi inte så mycket första 25 i andra halvlek men efter några byten fick vi in lite utvilade ben som gjorde att vi kunde skapa lite farligheter sista kvarten.
Till slut kom slutsignalen och hur skönt de är att oberoende av serie vinna en derbymatch på bortaplan vet alla som håller/hållit på med lagidrott.
Även om resultatet i denna match kanske var lite orättvist så skipades rättvisa sett över två matcher då bägge kanske skulle slutat oavgjort.
Sammanfattningsvis en fantastisk kämpainsats där alla gav järnet vilket ger oss en härlig seger i denna derbymatch.

Matchfakta: 1-0 (1-0)
1-0 20min Matilda A (Emelie) Emelielobb i stolpen som Matilda A starkt forscherar in.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Matilda Arlestrand 1 1 0 0 0 1
Emelie Edqvist 1 0 1 0 0 1
Alva Johnsson 1 0 0 0 0 0
Amanda Westlund 1 0 0 0 0 0
Carolina Norberg 1 0 0 0 0 0
Charlotte Lisell 1 0 0 0 0 0
Erika Stolpe 1 0 0 0 0 0
Hilma Söderlund 1 0 0 0 0 0
Ida Henriksson 1 0 0 0 0 0
Julia Arlestrand 1 0 0 0 0 0
Louise Andersson 1 0 0 0 0 0
Maja Sundkvist 1 0 0 0 0 0
Mathilda Nilsson 1 0 0 0 0 0
Nora Olsson 1 0 0 0 0 0
Tilde Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 18 jun 2022, 13:00 Lysviks IF - Torsby IF 1 - 2